………är värd mer än alla tusen pumor som talat ut om sina heta stunder med puttaren som har betytt mer för golfen än alla andra tillsammans. Nu har Tiger även fått ge det nittonde hålet ett ansikte, och detta har givetvis återskapat ett stort intresse för aktiviteten. Det jublas hysteriskt av glädje bland anhängarna i vår nya nationalsport, golf. Kejsarens återkomst kan man kalla återtåget utan att ta till överord. Inte ett grässtrå kommer att vara torrt av alla glädjetårar. Det är en hel bransch och ett otal människors ekonomi och liv står och faller med en mans potens, utslag, puttar och karisma i en verksamhet som enligt min uppfattning borde betraktas mer som en hobby än sport. Men smaken är som baken – delad. Tiger Woods är kanske lika kåt på pengar som damer, annars hade inte gjort denna comeback bland gräsrötterna igen? Å andra sidan är hans privatliv egentligen enbart en privat sfär och familjehistoria och där borde inte vi övriga ha något som helst inflytande. Detta är dock en verklig historia och visar att verkligheten alltid överträffar manus för film eller dikt. Ett samtida exempel på detta är “Skrapsår”. Det är en film som handlar om kringströdda barn och ungdomar på ett öde fabriksområde där det inte finns mycket att göra – annat än att längta efter kärleken. De är unga och de får klara sig på egen hand. Kanske är det deras hem? Kanske är det en tillflyktsort?  Eller är det bara ett tidsfördriv? Tiger härjar på välmanikyrerad gräsmatta utan minsta larv eller annat i insektsväg som kan störa. Miljonerna slås in till firman med dyra golfklubbor i en exklusiv sponsrad bag som bärs av en elegant caddie. Han förefaller, trots att han håller på med sin favorithobby och tjänar grymma pengar på detta, ha en innerlig längtan efter kärlek och närhet. Alltså precis samma grundläggande begär som barnen på det öde fabriksområdet. ”Ha mod att vara den du är och tappa inte modet för att du är den du är.” Detta svenska ordspråk är alltid tänkvärt och ett ord på vägen.

Kärleken är som bekant ett våra mest nödvändiga och samtidigt abstrakta behov. Trots försök, experiment och en lika oändlig mängd forskning typ den oändlighet som är en definition på kärleken står vi här fortfarande utan någon exakt sanning i vad som är vad i kärlekens mysterier. Att det hettar till är allmänt är allmänt känt. Nu kommer det nya rön om hettan i heta drycker. Med en kopp varm dryck i händerna så blir du mera kärleksfull mot människor i din närhet. Detta resultat fick amerikanska forskare fram i en studie. Testpersonerna fick beskriva hur de såg på andra människor medan de höll i något kallt respektive varmt. Idag blir det mesta hot stoff! Många människor förefaller ha ett behov av att låta publicera allt som de företar sig i livet. Dagboken har blivit en officiell och öppen bok i nutiden. Många vill bli uppmärksammade och sedda av sina samtida. En som absolut inte vill bli utrotningshotad eller bortglömd och nu envist lyckas kämpa sig kvar i neonljuset är Linda Rosing. Nu står hon i startgropen för att gifta sig och byta efternamn. ”Han är mannen i mitt liv, vi känner varandra utan och innan. Han är jag, fast med snopp”, säger Rosing och skrattar i en intervju i Expressen.

"Alla människor borde behandlas som luft - något absolut livsnödvändigt."  Detta citat av upphovsmannen Stig Johansson är någonting som vi behöver arbeta för att se till att realisera i vardagen. Vi behöver varandra. Enligt aktuell forskning från Chicago University är det en ökad ohälsorisk för människor över femtio år som lever ensamma. Högt blodtryck och risk hjärt- och kärlsjukdomar samt Alzheimers sjukdom är några av riskerna. Här tror jag inte att det räcker med internet, Facebook eller blogg. Det krävs sannolikt fysisk närhet. Tro det eller inte men enligt en undersökning som var riktad till personer över 12 år så är det tre miljoner svenskar som aldrig surfar på nätet. Uppgiften är inte alls lika störande som det faktum att störarna är världens mest utrotningshotade djurgrupp. Precis som svensk bilindustri är kanske den mest utrotningshotade näringen i vårt arbetsfält idag. Det finns uppenbart många i journalistkåren och på kvällstidningarna som har ganska risig koll på både historia och samtid. I samband med att det blev offentligt att ägare från Kina köper Volvo PV kom en löpsedel med följande rubrik! Hur kunde RISBONDEN komma över Volvo.” Här visas medias fördomar tydligt. Först och främst bonde. Hur kan en BONDE!?! Sen RIS! Asien. Kalla fakta i vårt överhettade mediala rum. Om man är nyfiken och läser boken Outliers av Malcolm Gladwell så lär man sig att tradition och kunskap är omfattande hos kinesiska risodlare. Många av deras ättlingar har blivit mycket framgångsrika i andra branscher med historisk kunskap om ris och risodling i bagaget. Så förmodligen är detta det absolut bästa som kunde ske för Volvo. Speciellt om företaget har ambitioner att göra som sitt latinska namn i framtiden; Jag rullar!

Första april gick inte helt spårlöst förbi. Det förekommer fortfarande att våra tidningar försöker sig på ett så kallat aprilskämt för roa sin läsekrets till ett skratt med att narras. Jag tycker att detta är fullständigt onödigt och pyramidalt klantigt. Detta eftersom vi lever i en tid när allt som står i våra dagstidningar och kvällstidningar i synnerhet är att betraktas som ett skämt tills motsatsen är bevisad. Därför känns första aprilskämt otidsenliga. Detta leder oss genast till frågan. Vad är nyckeln bakom framgången? Frågan är precis som aprilskämten – otidsenlig. Hur ofta har vi inte tänkt tanken när vi ser en fläckvis individ låta som alla tomma tunnor på en gång. Lånta fjädrar är en benämning på människor som lever över sin förmåga. Ett annat begrepp är detta citat av Georg Bernhard Shaw. ”Han vet ingenting, han tror han vet allt – det pekar tydligt mot en politisk karriär.” Alla vi som är hälsoivrare och vill få alla människor på fötter för att motionera och göra kroppsövningar. Vi arbetar emot människans biologiska klocka. I en människas originaluppsättning av behov är det tillräckligt att bara röra sig så mycket att det räcker till få föda och bostad för att överleva. När dessa behov är tillfredsställda så vill vi rent biologiskt och genetiskt ligga på soffan och slappa. Vi är alltså lata i grund och botten.

Svenska bilförare sysslar med en mängd olika saker samtidigt som man kör, bland annat sång och utskällningar. Det visar en Sifo-undersökning som Folksam låtit göra. SEX AV TIO bilförare pratar i mobiltelefonen samtidigt som de kör. Bland de yngre förarna pratar hela 80 procent i mobilen under färden. 63 procent fixar med radion/bilstereon, 58 procent sjunger, 45 procent skäller på andra bilförare – och 10 procent gråter i bilen! ATT DRICKA och äta i bilen är också populärt, en tredjedel respektive en fjärdedel av förarna ägnar sig åt det. Kom ihåg att laga köket med ROT-avdrag för att kunna laga rotsaker bättre i köket är veckans hälsosammaste tips! Så det kan vara på sin plats att avsluta med följande citat av Eleanor Roosevelt. ”En persons livsfilosofi uttrycks inte på bästa sätt med ord. Den uttrycks med de val man gör.”

P.P