…….är inte biografin från några av våra vardagskändisar som kallas stjärnor i kvällstidningarna. Nej, det är inte heller några av de politiker som ofta syns och hörs. Det skulle kunna vara rubriken till en överenskommelse som har uppnåtts vid klimatkonferensen i Bali. Reinfeldt eller Bush kommer överens med vem som helst, om vad som helst. ”Vi är ett exempel på att det omöjliga är möjligt.” Ett fantastiskt citat som får mig att känna mig som ett får! Orden hoppade ur Fredrik Reinfeldt lilla mun i direktsänd intervju i TV4:s morgonsoffa hos Lasse Bengtsson 15/12. Vad den unge statsmannen avsåg var att Sverige har lyckats så fantastiskt väl med att rädda miljön, minska utsläpp och allt annat enligt Kyotoavtalet, så som ingen nation för övrigt lyckats på Tellus. Givetvis är detta ett stort erkännande för företrädaren Göran Persson som har styrt upp detta under sin regimperiod. ”Jag är otroligt olik den föregående statsministern”, säger Reinfeldt vidare i denna djupintervju. Nej! Rubriken för dagen är faktiskt precis såsom det låter. Två fantastiska får – är en kinesisk film om några får som får oss att tänka efter ännu en gång över vad som är vad. Ett gammalt bondpar på den kinesiska landsbygden får ta hand om ett par importerade får. Fåren väcker avundsjuka hos vissa bybor men samtidigt väcks förhoppningar om att något ska hända och många är villiga att hjälpa till med skötseln. ”Det omöjliga blev möjligt”, skriver DN som rubrik efter klimatmötet på Bali. Bush har gått med på att diskutera saken vidare i Köpenhamn om två år. Kanske blir det Danmarks revansch för fotbollsorättvisor att få stå som värd för mötet där alla är överens om att det är här och nu som åtgärder behöver vidtagas.

 

Var femte svensk lider av kronisk smärta och värk. Det är som synes hårda tider för våra arma medvandrare i tillvaron. Förmodligen kommer det inom en snar framtid någon slags tävling i någon av tevekanalerna som inte är public serviceberoende - där kommer man att kora en värkmästare. En tävling där man kommer att tävla i konsumtion av värktabletter och andra terapiformer på känt manér som är så kallad god underhållning. Trenden idag för att det skall anses att vara så är ingredienser som förnedring, tokspel av deltagarna, programledare som leder tankarna till en svår barndom hos vederbörande. Bostonvärk får man av för mycket gurka och mos. Denna teori från åttiotalet har fått en puff i sidan sedan TV4 och kusinerna tre och fem landat i våra vardagsrum. Tiderna förändras, vanor och kulturer förändras och skruvas. Thore Skogman var gårdagens populära töntartist som nu ersatts av namn som Magnus Uggla och Marie Picasso. Givetvis blir varje ny utgåva mer och mer utslätad och beroende av andras produkter. Den egna genialiteten stannar vid en dröm och utlevs i plastikoperationer. Vanliga kameler klarar sig inte längre med att bara lunka fram i öknen, nu måste det till konstgjorda pucklar med mera. ”Gör med dina vänner som du gör med dina tavlor – se dem i det ljus som lockar fram det bästa hos dem.”  Jennie Jerome Churchills citat (1854- 1921) är ånyo ett tecken på att det var bättre förr. Jessica Berlin filosoferar i Bonde söker fru; ”Va kul att vi ska få åka till Lissabon! Om Lissabon vet jag inte ett skit. Jag vet inte ens om det är en huvudstad eller ett land.” Bonden; ”ja jag vet inte, är inte så bra på geografi!” Denna dialog kanske kan vara ett tidens tecken i jämförelse till J J Churchills mossiga tankar!

 

”Det visade sig att det var med pengar som med sex; hade man dem inte så tänkte man inte på något annat, men man tänkte på en hel massa andra saker när man hade dem.” James Baldwin borde utses till profet inom media. Omedvetet har han tidigt knäckt koden på denna överkonsumtion om sex, erotik och underkläder som överöses oss oavsett årstid eller högtid. Givetvis lider journalistkåren brist på sex. Det finns inte nog många moderata statssekreterare så att det räcker till för att hångla med hela branschen. ”Skräpmat ger skräpsex. Så kallad ”vital-mat” bäddar för ett mycket intensivare sexliv”, säger erotikpedagogen Ylva Franzén, som är aktuell med en ny-utgåva av boken ”Orgasmera mera”. ”Urlakar vi våra kroppar på vissa vitaminer, mineraler och proteiner så har vi svårare att tillverka passionssubstanserna. Personerna i teveprogrammet ”Du är vad du äter”, som levt på skräpmat, har nog haft ett närmast obefintligt sexliv innan vändningen.” Erotikpedagogerna har som synes många matnyttiga och magstarka åsikter. Nu börjar även julbordet överösas av goda råd och smak av skinka med sex som försäljningsargument. Sex är tidens tand i både handel och vandel. Undrens tid är aldrig förbi när det gäller underkläder och andra undertoner. Den franske bonden, Maurice Mességué, sa en gång några visdomens ord: "Om alla åt vitlök, skulle det inte vara något problem." Han förknippade även vitlök med vitalitet och sa vidare: "Där jag hittat hälsa, har jag hittat vitlök, och där det växer vitlök är folk friska."

 

Är du lång och smal eller kort och tjock? Det beror till stor del på dina gener. En människas längd avgörs till cirka 90 procent av genetiska faktorer. Trots det har det varit svårt att hitta de specifika gener som är inblandade, troligen finns det hundratals. I september i år fann brittiska forskare en gen som påverkar hur lång man blir. Brittiska tidningar har spekulerat i om klädjätten Giorgio Armani hjälpte sin underklädesmodell David Beckham med att förbättra verkligheten. Nu har hustrun Viktoria klargjort frågan i The Sun. ”Han har en stor. Det syns på reklambilderna. Allt är hans. Den är som avgasröret på en traktor”, säger hon. Att vara ute och cykla kan sätta sprätt på många celler i kroppen. Dock kan det även vara ett bakslag för andra celler som ger liv. Forskare vid USA:s institut för arbetssäkerhet och hälsa har undersökt cykelpatrullerande poliser i Cincinnati, Ohio. Männen spenderade i genomsnitt nästan fem och en halv timme i cykelsadeln varje arbetsdag, och 91 procent kände av domningar i genitalierna. Och faktiskt, när de cyklande poliserna genomgick kartläggning av penisaktivitet under sömnen visade det sig att de hade färre nattliga erektioner än frivilliga försökspersoner som inte cyklade så mycket. De män som cyklade mest löpte störst risk för potensproblem, så kallad erektil dysfunktion. I de flesta fall handlar det om cykelsadeln. Det är den som trycker mot de nerver och artärer som gör erektionen möjlig. Tippa inte sadeln framåt, det ökar trycket på bäckenbotten.

 

I sista minuten finns det fortfarande möjlighet att köpa julklappar som kan öka popularitet i relationen. Ett tips kan vara att köpa parfymen Clive Christians No 1 som kostar 14 843 kronor för 3,0 ml. Sällsynta ingredienser som sandelträ och Tahiti-odlad vanilj höjer priset, och flaskan är gjord i Baccarat-kristall. Den här svindyra produkten är världens dyraste parfym och bärs av bland annat Elton John och Katie Holmes. 40 procent, så många kvinnor föredrar sitt eget sällskap – framför någon annans. Så är fallet i alla fall enligt källan Psychologies Magazine. Enligt sociologen Blumstein så har heterosexuella par bättre kommunikation än enkönade par. Han har konstaterat att lesbiska par har betydligt större separationsfrekvens än hetero. 49 procent av alla par spricker jämfört med 14 procent bland heterosexuella. ”Ryanairs underbara kabinpersonal höjer temperaturen i kabinen.” Skriver Eddie Wilson på flygbolagets webbsida.2008 års kalender har fått det hett om öronen. Den spanska konsumentföreningen Facua anser att flygvärdinnor iklädd bikini inte hör århundradet till och anmäler Ryanair till arbetsdepartementet samt den nationella konsumentmyndigheten.

 

P.P