…………..ja, det är i alla fall min uppfattning om de spekulationer om eventuellt slutresultat som finns inför höstens match i Västerås. Det kan bara sluta på ett sätt! Eftersom solen kommer att lysa över oss denna söndag så vinner hemmalaget. Solens färger är starkare än konstgräsets färger! Efter att lagen har fått njuta av segerns sötma och några sorglösa dagar så är det åter hårt vardagligt slit som gäller. Tillbaka till noll och kicka boll, starta om och om igen med snabba omställningar. Fotbollen upplever en riktigt bra period i här i hockeystaden. Efter att sökt efter en stabil grundplatta på konstgräset under några års tid, så pekar allt mot att vi har några fotbollslag som står upp även när det blåser i alla väderstreck. VSK toppar norrettan delvis tack vare att Syrianska har tagit poäng av huvudkonkurrenterna och givetvis även med egen förmåga. VSK har gjort det bra både på och bredvid planen. Styrelsen, hemsidan, ledarna och spelarna har gjort en ett lyft som kan förklaras med ett ord – metamorfos! Läget är nu på gränsen till överhettat inför helgens laddade lokalderby. Tyvärr kommer inte den förväntade storpubliken att få se de största artisterna dansa fram till ljudet av trummorna. Seriens bästa defensiva mittfältsspelare Samuel Barlay är i Afrika och spelar landskamp med sitt Sierra Leone. Sebastian Sallanto som har en teknik som får Zlatan Ibrahimovic att likna en nybörjare är avstängd. Litet kort om kort! Salle har gjort det som är typiskt för Syrianskas spelare, samlat kort. Korten är attraktiva eftersom de är i lagets färger, gula och röda!  Jag tolkar kortsamlandet som en tyst kommunikation med sportchefen, som kort och gott är en kortspelare av rang. Det handlar alltså inte alls om andra tillkortakommanden. De starkaste orden används ofta i de svagaste argumenten! Kortslutning är annat ord när man tar sina onödiga kort.

Det finns ingen som helst anledning att skrävla på något sätt eller kasta ur sig en massa invektiv som hör hemma i bloggarvärlden. "Det enda goda är kunskap och det enda onda är okunnighet." Sokrates är inte bara en fotbollslegend. Citatets upphovsman är en annan Sokrates som är en av flera grekiska filosofer som har präglat människans liv på jorden mer än alla fotbollsspelare tillsammans. Det är alltså en passande metrafor till min analys. Filosof börjar ju bli ett skällsord i svensk sportjournalistik eftersom nummer tiorollen i landslaget har fått ett horn i sidan till en ledare (Pep) som inte sa ett pip enligt honom – men ändå kallar han sin före detta chef för filosofen! Zlatan ler brett och känner sig bra när han får hålla hov oemotsagd inför den svenska journalistkåren! Rubrikernas har varit gigantiska med texter typ konungens återkomst. Bland de blinda blir den enögde kung, detta framstår tydligt! Kvalmatchen mot Ungern bryr jag mig inte ens kommentera mer än att jag givetvis kommer att spela på rätt matchresultat. Inte större belopp än en tia men det är känslan som räknas! Jag betraktar för övrigt den här landskampen som en förmatch till Syrianskas match mot VSK!

Jag tänkte istället komma med en nästan helt objektiv analys om hur derbymatchen kommer att utvecklas. Lagen kan varandra väl. Man tränar efter varandra på samma konstgräs. En handfull spelare har spelat i motståndarlagets tröja tidigare. Min hypotes bygger på den numera berömda djuriska förmågan att sia sportresultat. Bläckfisken Paul är en numera oomkullrunkeligt världsledande auktoritet och fotbollsexpert. En slags superbraxing med andra ord. Min analys är klar som korvspad, behöver inga extra armar utan här räcker det med en enkel fingervisning! Det är det lilla i det stora som talar för VSK, förutom att Syrianskas bästa spelare inte finns med i matchen. Alltså fysionomin och kanske fysiken, små pigga pojkar med spring i benen. En normalspelare i fotboll är en grabb på sjuttio till åttio kilo! Det är med känd kunskap lätt att göra en innehållsförteckning på en sådan fotbollsspelare. Eftersom en hel är mer än tio tiondelar så kan vi aldrig veta exakt vad en människa innehåller. Den frågan har filosofer och lärda religiösa ställt sig under flera tusen år utan att komma fram till något slutgiltigt svar.

Tar man emellertid frågan helt bokstavligt, kan man lätt hitta ett exakt svar. Här är en lista över de viktigaste ingredienserna i en människa – för enkelhets skull räknat på en person på 70 kg. Syre 45,5 kg. Det allra mesta av syret i kroppen är förenat med väte till vatten. Kol 12,6 kg. Det räcker till flera påsar grillkol. Väte 7 kg. Väte bildar tillsammans med syre det vatten som utgör den allra största delen av människokroppen. Kväve 2,1 kg. Kväve är en viktig del av många organiska molekyler – till exempel proteiner – som finns i kroppen. Kalcium 1,050 kg. Kalcium är en viktig del av benet i skelettet – råvara nog till åtskilliga paket tavelkrita. De smånätta grönvita spelarna kan allstå spela de fysiskt stora och starkare Syrianskaspelarna ett spratt. Men den här gången har Syrianska lärt sig läxan och kommer nog inte spela Allan en gång till! Man sålde sig pinsamt enkelt förra matchen. Den harmoni som laget har för tillfället tillåter att man till och med bjuder på ett eller annat baklängesmål och klarar av att vända matcherna, är ett äss i leken! Hungern är större hos Syrianska nu när att alla lokala experter redan tagit ut VSK som seriesegrare. ”Den mätte ratar den finaste honung, den hungrige finner det beska sött.” Ordspråksboken har svar på nästan allt, det gäller bara att hitta i det omfattande materialet. I lokalradion kommer experten Barklund se allt med de grönaste av alla gröna ögon. Riktigt samma synsätt kommer inte att prägla webtevesändningen där Hasas gröna ögon kommer att se det i regnbågens färger! Det blir enbart på läktarna som rött och gult kommer att dominera stort och brett!

Pausen är en av de viktigaste byggstenarna inom fotbollen. Det finns en väldig laddning i tystnaden beroende på hur den kommer in. Förväntan och nyfikenhet präglar denna stund av eftertanke för åskådaren. Vilka trumf kommer att spelas ut i nästa halvlek. Har något av lagen mörkat i den första akten för att blixtra till och explodera i en målorgie.”För själens hälsa är de små, ja till och med de minsta glädjeämnena av stort värde.” P W V Keppler är citatets upphovsman och detta citat kan vara värt att tänka på om det blir en match utan alltför många finesser. Det finns alltid en och annan anhängare där sinnet rinner över när förlusten är ett faktum. Till er kan jag bara ge Abraham Lincolns visdomsord. "Att döda hunden läker inte bettet." ! Ibland vinner man och ibland förlorar man. Det är bara att bryta ihop och komma igen nästa match.Sirius tar denna omgång över serieledningen en kort tid. VSK:s prisade försvarsspel kommer överraskande att rämna totalt. En modifiering av mallamallataktiken med ett agg som tillskott är oförutsägbar! Minst tre mål framåt av Syrianska. Botte målar som vanligt liksom Mete, Drago, Menhal och Sami Hanna klipper in en frispark! Jag tror inte att VSK blir mållösa! Ett wienerbröd kan jag alltid bjuda bröderna Wallert på i skrubben! Det är en trevlig vana med en fika med antagonisten under uppvärmningen! Och till dig som mot förmodan inte delar mina åsikter kan jag avslutningsvis ge ett citat av Oscar Wilde. ”Ett balanserat omdöme är alltid totalt värdelöst.”

P.P