....……..att vara en nationell kändis kan ställa till det ibland. Ernst ”Sommartorpet” Kirchsteiger har numera blivit precis som tidsandan kräver en smula mera sexistisk. ”Kalvdans ska kännas som jungfrubröst:” är ett färskt råmjölkscitat från ikonen! Hans klämkäcka nya polare Filip & Fredrik har vanan inne att kasta fram smaskiga repliker. ”Det ska vara samma konsistens som Selma Lagerlöfs bröst när hon fyllde 70.” Fredrik beskriver konsistensen i Ernst kalvdans. I den naturliga nyhetstorka som semesterperioden innebär så får den dessa grabbar gott om medial plats i konkurrens med den evige Runar och gamle Thore Skogsman som får tala ut om vad han egentligen ville säga i sitt sommarprogram. I ankdammen Sverige blir varje fågelskit till en storlek av minst kungsörn. Vi som inte känner av andras blickar har inte detta oändliga behov av fokus som några av våra stackars kända okända medvandrare har skaffat sig som livsuppgift. En kallelse att vara med. ”Det är synd om människorna” skrev landets största författare Strindberg för lång tid sedan. Och han hade nog ingen aning om hur användbart detta uttryck skulle komma att visa sig över tidsgränserna. Eller som Goethe sagt, ”livet är för kort för själen.”

 

Eftersom den personliga friheten ofta urartar till ensamhet så har frivilliga krafter på skilda håll börjat agera. En kvinna i Berlin har öppnat en lekplats för äldre personer där barn är bannlysta. Syftet är att få äldre att röra på sig. I parken finns träningsredskap, klätterställningar och rutschkanor. Men lekplatsen har kritiserats för att den är svår att ta sig fram på. Bland annat fastnar man med rullatorn i täckbarken. Det blir spännande att se vad framtiden skall bära i sitt sköte. Ett Legoland och Pippiland för plus sextio.?  Nostalgiska resor med handikappvänliga bussar och gratis inkontinenshjälpmedel är säkert inte långt borta. Troligen är detta en klassfråga, det nya arbetarpartiet kanske kan på gammalt klassiskt Öststatsinfluerat vis uppmuntra duktiga arbetare som deltagit i tävlingen årets arbetare? "Jag uppfann internet." Säger Al Gore i något sammanhang, han förefaller som en given kandidat på nostalgitripp.

 

Säljer mest i semestertider gör som vanligt alla råd om bästa sexet och tipsen på när, var och hur och ibland även varför erotik skall vara en löpsedel som kittlar till vidareläsning. Här kommer saxade mattips för att ge störst njutning av parningen. Sexkostrådgivare är snart ett måste för varje kommun i ett land där det samma dag i olika media kan förekomma diametralt olika budskap. 40 procent av alla vill skilja sig skriver kvällstidningen som anser sig vara nummer ett. Samtidigt rapporterar textteve att andelen svenskar som lever ihop över 50 år är mycket högt i en internationell jämförelse. Satsa på rätt ingredienser i sommarmaten så kan det bli ett ljuva livet var och hur som helst. Unna dig dessutom gärna lite parmesanost och ett par bitar mörk choklad. Parmesanost är rik på aminosyran histidin, ett förstadium till histamin, som gör dig upphetsad. Den mörka chokladen är inte bara smaskigt god men innehåller också de intressanta ämnena, flavon, magnesium och fenyletylamin. Flavon fungerar kärlvidgande, magnesium är en liten viktig ingrediens i orgasmen och fenyletylamin är ett ämne med lätt centralstimulerande effekt. Genom att äta ett par bitar får du tre nyttiga kärleksingredienser samtidigt. Kroppsdoften är viktig och sexologen rekommenderar mycket frukt och grönsaker som får luktsinnet inställt på romantik. Vad som är vad är inte alltid så självklart. Gore Vidal har sagt följande. "Jag vet inte om första sexuella erfarenhet var hetero- eller homosexuell, jag var för väluppfostrad för att fråga."

 

Om inte dessa råd är tillräckligt fruktsamma så går det fint att ringa efter Svennis. Han målas numera upp som en konkurrent till den helige Runar i förförarkonst. Det förefaller som om Svennis är omättlig, alla ska med. Det kvittar om midjemåttet konkurrerar med världens smalaste kvinna enligt Guiness rekordbok, 38,1 cm på en vuxen kvinna. Eller om den galanta damen är klädsamt omfångsrik. Just midjeomfånget är enligt forskare det mest avgörande för kvinnlig skönhet. Har motsvarande attraktionskraft som manlig armhålesvett eller dumlekola, oemotståndlig. Men det finns hopp för alla med Kikki Danielsssonmidja, rundnätt, enligt Georg Russells teori i alla fall. ”Det finns en lag i den mänskliga naturen som gör att vi dras till det vi mest ihärdig fördömer.” Allting är även möjligt för dagens människor. Att formatera sin kropp och själ är folknöje, nästan ett måste. ”Michael Jackson började sitt liv som en svart pojke; nu är han en vit flicka.” Mary Connelly heter hon som levererat detta en aning syrliga citat.

 

Som en avslutningsfras på denna korta sommarmonolog så måste jag skicka med en varning från Ken Alstad. ”Man kan aldrig närma sig en tjur framifrån, en häst bakifrån eller en idiot från något håll.” Ibland måste vi stanna upp och fråga oss själva hur mycket luft behöver vi? Sedan är det bara tanka och fylla ut tomrummet i oss med lämpligt mycket luft och vatten!

 

P.P