Barn i åldern 5-12 år med diffus knäledsskada som ger en svullnad och smärta och omöjliggör normal lek- och idrottsaktivitet får många gånger inte någon korrekt diagnos eftersom den radiologiska undersökningen inte finner någon skada.

En skicklig kliniker kan givetvis diagnostisera en instabiltet, översträckning och/eller vackling i knäet. Detta är möjligt att tejpa så att normal fysisk aktivitet kan läka benet.

IMG 2489

Det gäller att placera knäleden i en korrekt biomekanisk position. Över- eller "under"sträckning korrigeras med att lyfta knäledens kondyler.

IMG 4142

När det handlar om barnens knäskador är det oftast en översträckning i knäled. Då placeras kondyllyftning under lårbenets knäledskondyl.

IMG 4143

Tejpunderlag för att skydda huden är alltid bra att använda, kostar litet och ger en möjlighet att hålla knäet tejpat i flera veckor om man har tillgång till tejp av god kvalitet. Bäst är leukotape P från BSN. Tejpar knäet stabilt med samma teknik som en tejpning knäskålssena och knäskål.

IMG 4145

Efter en tejpning med oelastisk tejp som kan hålla knäleden i en önskad stabil position så avslutar jag tejpningen med att använda en hudvänlig flexibel tejp som kan hålla den stabiliserande tejpen på plats.