………är numera en modern klassiker. Eller vad kan man annars säga om vad den stackars oskyldige svenske megahjälten Zlatan Ibrahimovic råkade ut för i sin senaste verbala attack mot sig själv. Den i svensk media oskyldige gossen ska enligt uppgift skrikigt ”dra åt helvete” åt sig själv. Detta är som vi alla vet en mycket vanligt förekommande dialog som de flesta av oss för med sig själv en vanlig dag på jobbet. Alltså oavsett vi missar ett inkast på gräsytan eller slår oss på tummen med kulspetspennan eller slirar med fingertopparna på tangentbordet. Men just detta gutturala önsketänkande om respass en varmare plats missuppfattades totalt av en ouppmärksam assisterande domare som trodde att tillönskningen var ämnad honom. Chefen med pipan och alla kort i fickorna tillkallades och visade ut vår tids hjälte med ett rött kort för att markera att det var dags att bege till den varmare platsen. Trashtalk med sig själv har som sagt var blivit allt vanligare i vårt samhälle. I ett land där ensamheten är större än i andra länder så är helt naturligt att svenska fotbollsspelare talar med sig själv. Vi har blivit så standardiserade i jakten på den optimala lagomheten i tillvaron så vi röstar och tror mest partiet som har det internationella namnat lagom eller moderate som det heter på utrikiska. Vi har till och en berömd by i landet som heter Ensamheten. Där finns det procentuellt sett många vinnare i populationen eftersom trakten är nationsledande i sporten armbrytning. Så nu är det bara för nationens megahjälte Zlatan att bryta ihop och komma igen. Kanske är han mogen för något lekprogram på teve? Att han äger självtillit och talang för att bli underhållare i betalteve råder inga som helst tvivel om! Han är en av många superhjältar som lever upp till detta citat av Johan Henrik Kellgren."Att förlita sig på sig själv är att fördubbla sin förmåga."

Att bollen är rund och har svårt att ligga still och uppföra sig som spelare och ledare önskar är ingen nyhet. Men kommer konstant nya infallsvinklar och målgester. Ja – även förluster kan ge förlustelser för lättroade. ”Skyller inte på det men det studsar annorlunda.” Denna intressanta beskrivning gör en av de lokala fotbollshjältarna när hans lag har förnedrats och krossat av ett halvskapligt lag som förmodligen har sin styrka på att arrangera jordbruksutställningar. Gräsligt hur det svårt det kan vara att vara boll och försöka studsa dit och inte hit! Men tyvärr så är det den kranka verkligheten i idrottens värld.

Bland alla matnyttiga kostråd och äppelkäcka förslag som förekommit och förekommer så finns det några som alltid överlever. Ett äpple om dagen håller faktiskt doktorn borta. En färsk studie visar att både kolesterolhalter och inflammationsrisker minskar - och det snabbt. En amerikansk studie har visat att äpplen är en riktig kolesteroldödare, rapporterar Time.
160 kvinnor fick under ett års tid äta torkat äpple, eller torkade plommon. Forskarna vid Florida State University tog blodprover och konstaterade att kolesterolhalterna sjönk avsevärt hos kvinnorna som åt äpple. I snitt sjönk halterna med 14 procent. Nivåerna av LDL, det "dåliga" kolesterolet sjönk med hela 23 procent, medan det "goda" HDL-kolesterolet sjönk med fyra.
Deltagarnas nivåer av C-reaktivt protein - en inflammationsmarkör och riskfaktor för hjärt- kärlsjukdom - sjönk med 23 procent. Kvinnorna som åt plommon fick också förbättrade värden - men inte lika bra. Som en bonus gick kvinnorna även ner i snitt 1,4 kilo - trots att frukten hade ökat deras dagliga kaloriintag. "Var inte alltför optimistisk, ljuset i tunneln kan vara ett tåg." Citatet är av Franz Kafka och passar väl in på alla resultat som basuneras ut från forskningsvärlden.

Det finns givetvis ett gigantiskt antal andra metoder än ett äpple om dagen. Cindy Jackson, 55, är en person som hittat sin egen medicin. Hon har opererat sig 52 gånger och har ett inofficiellt världsrekord i skönhetsoperationer. Berömda författare som Moliére har tidigt konstaterat att kärlek gör folk mer uppfinningsrika. Loesje anses vara en tidig visdomsguru och han har lanserat hypotesen allt blir så mycket lättare när man älskar sin granne istället för sitt fosterland.  Groucho Marx är en personlig favorit i kvicka tankar retorik. Han har bland kommit fram denna teori. ”Bakom varje framgångsrik man står en kvinna; och bakom henne, hans fru." Om inte frun står bakom så gör vårt samhälle nästan alltid det. Efter denna sanning en skitviktig information. Den kanske bästa av alla våra muskler är sfinkter ani, den lilla slutarmuskeln som öppnar och stänger vår ändring. För enligt vissa forskare så är tarmtömning grundläggande för hela vår hälsa. Enligt gamla kinesiska koncept är mat medicin och medicin är mat. Skillnaden mellan kulturer i öst och väst är att i öst så äter man för hälsans skull och i väst så bantar vi för hälsans skull. Så för att sammanfatta denna odyssé över hälsans mystiska lösningsmedel så passar det fint med ett citat av Konfucius. ”I natt smidde jag tusen planer. I morse gjorde jag precis som vanligt.”

Det är alltså handling som är receptet. De hushållsnära tjänsterna har blivit en viktig del i vår tillvaro. Rut och rot kommer enligt en utredning i arbetarrörelsens tankesmedja att kosta skattebetalarna cirka tjugo miljarder kronor i år. Och detta är dyrare än tilldelningen till polisväsendet. Siffran är inte långt efter kostnaderna för sjukpenning och barnbidrag. 2009 betalades det ut över fem miljarder rotkronor till de fyra procent av befolkningen som har högst inkomst. Det har alltid funnits en och annan som har en känsla av sammanhang av att vara ute med rätt produkt, vara i rätt tid. en av dessa är Bill Gates. Vad passar bättre än att använda ett citat av Gates som veckans slutord.Dina mest missnöjda kunder är din största källa till förbättring."

P.P