…….precis som de kan vara både sax- och springbackar när vi klämmer lagg. De kan också vara syretoppar på spring- respektive vandringsrundan. Numera kan de vara gränslöst långa – om man har investerat i aktiefonder. Riskkapital är ordet som numera gör skäl för pengarna. De bokstavligen rullar utför och hamnar i svart hål någonstans. Givetvis finns det någon som vinner på den finanskris som löper som en skogsbrand med vindens hastighet över jordklotet. Ordet bankrutt har fått en ny innebörd. Det handlar helt enkelt om att de som har några pengar som inte krympt till växelpengar nu kan ila runt mellan bankerna och kolla vilka som är mest solida. Många som har möjlighet flyttar sina sparpengar till banker som inte har gjort så stora förluster med sina USA - och baltikuminvesteringar. Börsen kommer snart att behöva en James Bond som städar upp och placerar allt i sin ordning igen. Men denne bondhjälte blir säkert ingen av de varselsamordnare som regeringen nu rekryterar till varje län. Det är säkert en intressant uppgift som kan innebära en stor statistisk roll i sammanhanget. Men det är ju en ganska onödig utgift att uppfinna den här typen av jobb. Vår riktige hjälte, Bond, hade förstås fått finanserna i balans. Men han är en rackare på brudar också, det är inte bara bondtur i det sammanhanget heller, han besitter helt klart talang. Hångla mera, så mår du bättre, det är ett budskap i ny aktuell forskning. Undersökningen, baserad på 51 tyska par, visar att fysisk intimitet hjälper mot jobbrelaterad och annan stress. Par som hade mycket fysiskt kontakt, vare sig det rörde sig om samlag eller att hålla hand, hade mindre av stresshormonet kortisol än de som hade lite eller ingen fysisk kontakt, skriver newsmax.com. Så kanske borde flera vara innovativa idag och tänka i andra banor som Franz Kafka till exempel var en mästare på under sin karriär. Detta är ett typiskt och klassiskt Kafkacitat. ”Det finns möjligheter för mig, visst, men under vilken sten ligger de?”

 

Polerna smälter och ekonomin rasar. De båda katastroferna löper en parallellt lopp som anses bli lika kostsamt för oss alla. För det borde vara ganska självklart att notan kommer att delas upp på alla skattebetalare. Mitt i denna röra så finns det rörande starkt engagemang för vardagliga händelser såsom tävlingen Miss Get 2008. Den röda mattan låg utrullad för vinnaren. Och till allas glädje kom den långhåriga skönheten och visade snällt och vant upp sig på röda mattan under tävlingen på Mazayen al-Maazfestivalen i Riyadh i Saudiarabien. De viktigaste egenskaperna är huvudets storlek och hur ljusa ögonen är. Damaskenergetter används oftast för mjölkproduktion. Som synes är det helt andra egenskaper som skördar framgång hos damaskerna jämfört med långbenta homo sapiens iklädda damasker. Samtidigt så funderar en allt större andel av populationen över existens och andra filosofiska frågor. Och det är bra. Vem vill inte ha svar så sådana frågor, som till exempel. Hur blir man lycklig? På riktigt alltså? Ja! Det är minsann en fråga för en filosof. Men filosofbristen är stor på vår planet. I stället så har vi fått en nyandlighet i samhället. Gott om människor som i sin iver att vara aktuella och intressanta för mediernas bevakning kommer ut och bekänner sig tro idag. I kölvattnet eller om det rentutav är som typ föråkare (precis som i slalomtävlingar) får vi olika kyrkor som har svaren på alla våra frågor. Småskolans ”lyckan kommer, lyckan går” är alltid aktuell och rimlig, tycker jag. Risken är kanske inte lika överhängande inom teologin som på sportfronten att det i framtiden kanske blir så att medlemmarna enbart finns som bloggare och byter åsikter grymt energiskt vid sina datorer när och fjärran. Ett synnerligen trist framtidsscenario, jag tror och hoppas mera på Siewert Öholms teori. ”När nyhetens behag lagt sig och alla snobbloggare insett att de inte har tid att skriva om så mycket annat än sin förkylning, kanske tiden är mogen att skaffa sig ett förhållningssätt till bloggeriet.”

 

Bara för att jag vill att NI alla skall förstå att svenska sportjournalister har sina förebilder i det stora landet i väster så kommer jag att publicera pristagarna i årets tävling om att vara mest framstående i konsten att kunna misslyckas med flaggan i topp. Ett försäkringssystem som säkert blir svårt även för en ung, vacker och framgångsrik man som 47-åringen Barack Obama att påverka är anledningen till att sådant här är fullt möjligt som dessa priser och pristagare har vunnit. Ja, här är årets vinnare i denna värld av möjligheter i de totala möjligheternas land:

Delad 5:eplats.
Kathleen Robertson från Austin, Texas
, belönades med $780 000 av en jury för att hon hade brutit vristen efter att hon hade snavat över en 2 åring som sprang runt i en möbelbutik. Ägaren till butiken blev minst sagt förvånad när han fick höra domarens beslut eftersom barnet som Ms Robertson hade snavat över var hennes eget.
-----------------------------------------------------------------
Delad 5:eplats.
19-åriga Carl Truman från Los Angeles fick $74 000och sjukhusräkningen betald för att hans granne körde över hans hand med sin Honda Accord. Mr Truman glömde att titta om det satt någon bakom ratten på bilen innan han försökte stjäla grannens navkapslar.
-----------------------------------------------------------------
Delad 5:eplats
Terrence Dickson från Bristol, Pennsylvania
, var på väg ut genom garaget till det hus han precis hade rånat. Han kunde inte få upp garageporten för att den fjärrsändare som han hade stulit inte fungerade. Han kunde inte heller gå tillbaka in i huset eftersom dörren hade gått i baklås. Eftersom familjen som ägde huset var på semester fick Mr Dickson sitta inlåst i åtta dagar och endast livnära sig på Pepsi och torrfoder till familjens hund. Han stämde husägaren för psykiskt lidande, vann rättegången och fick $500 000 i skadestånd.
-----------------------------------------------------------------
4:eplats.
Jerry Williams från Little Rock, Arkansas, tilldelades $14 500. Plus att han fick alla sjukhusräkningar betalda efter att ha blivit biten i ena skinkan av grannens hund. Hunden satt fastkedjad inne på grannens gård som var helt inhägnad. Juryn var lite tveksam innan de dömde till skadestånd eftersom de tyckte att Mr Williams själv kanske var ansvarig för att reta upp hunden eftersom han hade klättrat över staketet och skjutit på hunden upprepade gånger med sitt luftgevär.
-----------------------------------------------------------------
3:eplats
En restaurang i Philadelphia blev dömd till att ersätta Amber Carson från Lancaster, Pennsylvania, med $113 500 eftersom hon hade halkat, ramlat och brutit nyckelbenet i en pöl med utspilld läsk. Enda anledningen till att läsken fanns på golvet från början var Att Ms Carson hade kastat den efter sin pojkvän ungefär 30 sekunder tidigare under ett bråk.
-----------------------------------------------------------------
2:aplats
Kara Walton från Claymont, Delaware, stämde framgångsrikt ägaren till en nattklubb i en närbelägen stad eftersom hon hade ramlat frånnattklubbens toalettfönster och slagit ut två avsina framtänder. Detta hände när Ms Walton försökte smita in genom fönstret till damtoaletten för att slippa betala $3.50 i inträdesavgift. Hon belönades med $12 000 och fick tandläkarräkningen betalad.
-----------------------------------------------------------------
1;a plats Årets vinnare är:
Mrs Merv Grazinski från Oklahoma City, Oklahoma. Mrs. Grazinski köpte en splitt ny husbil av märket Winnebago. På sin första utflykt med den nya bilen kör hon upp på motorvägen och lägger i cruise control i 120 km/h. Hon klättrar helt lugnt ur förarsätet och går till köksavdelningen för att göra sig själv en smörgås. Inte helt oväntat åker husbilen av motorvägen och blir totalt skrot. Mrs Grazinski stämmer Winnebago för att det faktiskt inte står instruktionsboken att man inte kan göra som hon gjorde. Juryn gav henne $1 750 000 plus en ny husbil. Husbilsföretaget ändrade faktiskt i instruktionsboken efter denna dom ifall att det fanns fler totala idioter som tänkte köpa husbil.

 

Efter denna intressanta genomgång av moderna och framgångsrika rättsprocesser så är det ett tips till alla brutala, hotfulla huliganer och våldsverkare att man kan komma mycket längre med en bra advokat och en känsla av sammanhang. Så därför måste jag bara runda veckans ordfläta med ett klassiskt citat från den japanska sfären av budoutövare i allmänhet och den stoltaste gruppen av dem alla? Samurajerna har en lång och hängiven träning bakom sig och hanterar sin kunskap och sina redskap med känsla och respekt. Det är något för andra yrkesutövare att ta efter. Öva, öva och åter öva innan tekniken sitter så bra att man gör allt för att inte behöva använda den. "Den främste samurajen är den som aldrig drar sitt svärd"

 

P.P