j-fish 003 - Kopia kassler                      

Ischiocruralernas paradoxala dubbelfunktion!

Kanske är det en anledning till att hamstringsmuskelgruppen ofta skadas i idrottsutövning? Många gånger får individen även besvär med kroppens största muskel (rumpan), glutealmuskelgruppen som en följd av överanvändning pga skada i benet.

Enligt min åsikt så är den bästa kompresson för hamstringsmuskeln en tejpning med oelastisk tejp som stödjer den skadade muskeln.

Det är ungefär som en köttbit "kassler" har en flätning omkring sig för att inte flyta iväg. Så är det även med en muskelbristning i lår/vad - muskeln flyter ut och kan inte hålla sig samlad.

 jan14 002 - Kopia

Glutealmuskelgruppen tejpas med elastisk, flexibel tejp - den modell av tejpning som jag rekommenderar här är en "jellyfish". Upphovsmannen Dr Kenzo Kazes idé fungerar väl här att använda kroppens största vävnad - huden till att ge muskeln en avspänning. En viktig poäng med denna tejpning är att "ringa in" de två övriga tejparna med ram som håller den vävnad som vi vill behandla i en krets. 

 jan14 003 - Kopia

Hur man flätar en hamstrings muskel +hur vi klipper till jellyfishtejpen till höften finns sedan tidigare som separata månadens tejpning! Kombinera dessa vid behov.