Inom alla områden och verksamheter så finns det en del personer som lyckas bättre med att göra vissa saker. Anledningen till detta kan variera men vanligtvis är det så att det finns ett stort intresse och det medför en kunskap och känsla som kombineras med både fantasi och flexibitet som gör att man kan gå utanför bokens och ramarna för begränsningar i kunskap. Detta gäller givetvis tejpning precis som allt annat i livet.

En person inom tejpningens område som är extrem skicklig är PT Gudrun Collins som har en förmåga att lyckas enastående bra med med tejpning av ärrvävnad och lymfmatiska svullnader som är påtagligt avancerade.

Så denna månads tejpning blir förslag på tejpning av ärrvävnad. Ett förslag är att använda tejp av god kvalitet. Leukotape K och The Original Kinesio Tape Golden är två produkter som jag kan rekommendera.

Det finns flera olika modeller av applicering av tejp som kan fungera bra. Det gäller att lägga tejpen så den lyfter huden och ger denna kroppens största vävnad förutsättningar att återerövra sin bästa möjliga funktion. Som ett tålamodskrävande pussel med små strips/bitar av tejp.

daily415k

daily415kp

Ett exempel är ärrvävnaden i en handflata med tejpning.

daily416kp daily416kop